Ostropel de pui

de Bucataras in Pui, 12 Iun 2015 | 31561 vizualizari

 

O reteta de ostropel de pui foarte gustoasa, din bucataria taraneasca traditionala.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui - pui fericit Agricola
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 3 rosii decojite
  • patrunjel
  • sare, piper dupa gust 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac.

Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite taiate-n bucati, sarea si piperul.

Cind sosul este gata adaugam puiul, amestecam, oprim focul si presaram patrujel tocat. Se serveste cu mamaliga.

TIPS-URI

1

 rosiile se decojesc foarte usor daca le puneti pret de cateva minute in apa clocotita;

2

daca preferati sosul mai gros puteti pune intai o lingura de faina in uleiul incins si abia apoi adaugati usturoiul, o ceasca de apa, rosiile si condimentati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (31)

bursuc24 1

02.07.2015, 12:50

nu ar trebui ca bucatile de carne sa fiarba in sos? prajirea este suficienta pentru a fragezi carnea?

tynakhan 1

11.10.2015, 13:42

Mama ce bine arata! mie mi se parea din start ca e o gainusa sau un cocosel de tara ,asa gustoase arata!

Lina24 1

30.12.2015, 06:52

deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui Stroganoff